Om oss

”Idén bakom Rexor kan sammanfattas med fyra ord: för konsulter – av konsulter.”

Stefan Widén, VD, entreprenör

Nyhetsarkiv

Årets advokatbyrå och vinnande arkitektkontor – två av tiotalet nya kunder under våren

Konsultföretag i framkant vill ha ett affärssystem i frontlinjen. Advokatbyrån Fylgia och arkitektkontoret Krook & Tjäder är två av de kunskapsföretag som valde Rexorgruppen under våren.

Runt hälften av de nya kunderna kommer från advokatbranschen. Trettio procent är arkitektbyråer och övriga tjugo procent är teknikkonsulter. Samtliga nya kunder inom det juridiska området tillhör Sveriges 100 största advokatbyråer.

LÄS MER

Vilka funktioner i Rexor vill du helst använda i mobilen?

Registrera och attestera arbetad tid och utlägg. Det är några av de funktioner som Rexors kunder använder mest i mobilen. Efter semesterperioden får du möjlighet att ge klart besked om hur du ser på saken. Enkäten följs upp med ett digitalt möte i september.

Rexor är ett responsivt affärssystem. Det innebär att layouten anpassar sig till den skärm, storlek och upplösning som kunden har.

LÄS MER

Ett 50-tal deltagare lärde mer om Power BI

Power BI är hett bland konsultföretag 2021. Så kan huvudintrycket efter Rexorgruppens digitala möte om analysverktyget sammanfattas. Representanter för ett 50-tal konsultföretag och advokatbyråer deltog via Teams. Flera företag utvärderar nu hur Power BI kan vässa den egna verksamheten.

Att hantera den ständigt växande mängden av data och information är en stor utmaning för många konsultföretag.

LÄS MER

En av Sveriges största advokatbyråer valde Rexor/Saturnus

Rexor/Saturnus som advokatsystem i molnet. Det blev valet för en av landets största advokatbyråer. Samarbetet inleds med en förstudie under första kvartalet i år.

Advokatbyrån i fråga använder sedan många år Classic från Saturnus Advokatsystem. Nu står efterföljaren, det äkta molnsystemet Rexor/Saturnus, för dörren.

LÄS MER

Expert på tid och projekt ansluter till lag Rexor

Stefan Lindwall. Så heter vår nya konsult och supportstjärna. 

Stefan är en rutinerad ekonom och har bland annat arbetat som controller och tid & projekt-proffs inom affärssystem. Kort sagt: en bakgrund som passar som hand i handske. Varmt välkommen till affärssystemet för konsulter, Stefan!

LÄS MER

Power BI – smart beslutsstöd för konsultföretag

Nu kan ditt företag säga adjö till tunga och personberoende Excelfiler. Rexor 2 ger möjlighet till avancerad analys och rapportering – på ett enkelt sätt. Det sker via Power BI och den koppling som Rexorgruppen har utvecklat.

Att hantera den ständigt växande mängden av data och information är en stor utmaning för många konsultföretag. Power BI analyserar, presenterar och distribuerar relevant information – i rätt format och till rätt medarbetare. 

LÄS MER

Power BI – the Rexor Way. Anmäl dig till vårt webinar

Hur drar ditt företag Rexor maximal nytta av Power BI? Det får du svar på i Rexors webinar, som genomförs torsdagen den 25 mars klockan 10. 

Allt fler kunder vill ha tips och råd om hur Rexor kan bidra till att effektivisera och digitalisera konsultföretagets administration.

LÄS MER

Webinarserie med nya funktioner och tips – en av flera nyheter 2021

Hur använder ditt företag Rexor på ett smart och smidigt sätt tillsammans med analysfunktionen, Microsoft BI, EDI-fakturor och Eurocard? Det får du och alla andra kunder svar på i Rexors webinarserie, som drar i gång 2021.

Allt fler kunder vill ha tips och råd om hur Rexor kan bidra till att effektivisera och digitalisera konsultföretagets administration.

LÄS MER

Uppgradering till Rexor 2 – och digital business as usual

Mer än hälften av Rexorgruppens kunder är nu i gång med generation 2. Målet är att samtliga kunder som använder Rexor i molnet ska ha uppgraderat till den nya generationen första kvartalet 2021.

Alla funktioner tillgängliga på alla skärmar. Stöd för de vanligaste webbläsarna. Betydligt snabbare system. Rexor 2 innebär flera fördelar för användaren.

– Responsen från marknaden är mycket positiv, säger Frida Kant på Rexor.

LÄS MER

Många nya kunder och full fart med uppgraderingar till Rexor 2

Mer än hälften av Rexorgruppens kunder är nu i gång med generation 2 av affärssystemet för konsulter. En av dessa är WERKS Advokater i Göteborg.

– Dessutom pågår flera uppgraderingsprojekt samt installationer hos nya kunder, säger Stefan Widén, vd för Rexor.

Återkopplingen på den nya generationen av systemet är mycket positiv.

LÄS MER

Dags att uppgradera till Rexor 2 – välj mellan fyra olika uppgraderingspaket

Generation 2 av Rexor är här: vassare, snabbare och hundra procent responsiv. Nu är dags att uppgradera till version 2.0.
    
Ditt företag väljer ett av fyra uppgraderingspaket: Lilla, Mellan, Stora eller Kombo. Det finns även möjlighet till skräddarsydda lösningar. Mejla till frida.kant@rexor.se för mer information om vad som ingår i de olika paketen.
    

LÄS MER

Digitalt, distans – och Rexor 2

Möten och demonstrationer via Skype och Teams. Supporten öppen som vanligt. Start för digitala lunchmöten för intresserade företag. Så ser läget ut hos Rexor under pandemin. Dessutom kan befintliga kunder få en webbdemo av den andra molngenerationen av affärssystemet för konsulter.

Just nu håller människor över hela världen avståndet till varandra. Med det innebär inte att kontakterna behöver minska.

LÄS MER

Baker Tilly implementerar Rexor på distans

– Jag tillhör dem som uppskattar personliga möten, men det har gått över förväntan att ställa om till mestadels digitala kontakter.
 
Camilla Ivehed arbetar som redovisningschef på Baker Tilly MLT i Malmö. MLT står för Malmö, Lund och Trelleborg.

Baker Tilly Sverige har omkring 600 anställda och ett 70-tal kontor – från Trelleborg i söder till Luleå i norr. Företaget ingår i Baker Tilly International, med verksamhet i 147 länder.

LÄS MER

Rexor 2 är här – boka in demo

Nu kan du som har erfarenhet av Rexor få en snabbdemo via webben av den andra molngenerationen av affärssystemet för konsulter. Därefter har ditt företag möjlighet att lära känna och testa Rexor 2 i tre veckor. Boka in din demo nedan. Först till kvarn gäller.
 
Alla funktioner tillgängliga på alla skärmar. Stöd för de vanligaste webbläsarna. Betydligt snabbare – och med flera vässade funktioner.

LÄS MER

Almost business as usual – digitalt och distans

Möten via Skype och Teams. Demonstrationer och presentationer via nätet. Ett tiotal pågående implementeringar av Rexor 2. Så ser läget ut hos oss. Från och med maj kan ditt företag få en webbdemo av den andra molngenerationen av affärssystemet för konsulter.

Just nu håller människor över hela världen avståndet till varandra. Med det innebär inte att kontakterna behöver minska.

LÄS MER

Korttidsarbete? Så här hanterar du det i Rexor

Det finns två sätt att hantera korttidsarbete i Rexor. Det ena är att lägga upp nytt schema med den nya arbetstiden. Det andra är att införa en ny tidkod som är avsedd för timmarna du inte ska arbeta i förhållande till det ordinarie schemat. 
 

LÄS MER

Corona – så här agerar Rexor

Rexor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I övrigt gäller detta.

• Supporten har öppet som vanligt.

• Utvecklingsarbetet av Rexor 2 pågår för fullt.

• Möten med kunder och samarbetspartners sker via telefon eller Skype.

• Vår planerade roadshow i Stockholm, Göteborg och Malmö i vecka 22 omarbetas till digitala möten. Mer information längre fram.

LÄS MER

Nu kommer Rexor 2 – snabbare och vassare

Alla funktioner tillgängliga på alla skärmar. Stöd för de vanligaste webbläsarna. Betydligt snabbare system – med flera vässade funktioner. Den andra generationen av Rexor släpps i april 2020, men redan nu pågår installationer hos fem kunder.

Till stora delar är det ett nytt system som lanseras i vår: generation två av molnbaserade Rexor. 

LÄS MER

Premiär för Rexor 2 på Forum 4iT

Den 12 maj premiärvisas Rexor 2 på Forum 4iT i Stockholm. Rexor har ett begränsat antal fribiljetter. Intresserad? Först till kvarn gäller.

LÄS MER

All Inclusive i Brösarp till segraren i jultävlingen

Elva vinnare kände till att Rexor utvecklas i Sverige, att vårt systerbolag heter Saturnus Advokatsystem och att vi har inlett ett samarbete med Sigma Group. Stort grattis till Camilla Ivehed på Baker Tilly MLT, som kammade hem förstapriset i jultävlingen! Här är alla vinnare.

Första pris
Veckoslut för två, All Inclusive, på Brösarps Gästgifveri 

Camilla Ivehed, Baker Tilly MLT

LÄS MER

Rexor på Sundbomdagen 2020

Anmäl dig till Sundbomdagen och lyssna till Rexors föredrag ” Ett tvättäkta molnsystem för konsulter – nu släpper vi den andra generationen”. 

LÄS MER

Användardag med fokus på kundernas upplevelser

Helhetsintryck: 4,35 av 5. Det blev resultatet när deltagarna satte betyg på användardagen i Malmö den 22 oktober, som arrangerades av Rexor och Saturnus. 

Temat för dagen var Mer digitalt – mindre administration. På programmet stod bland annat tips, ny kunskap, inspiration och utbyte med andra användare. 

LÄS MER

Fem frågor till Cecilia – ny på Rexor

• Vem är Cecilia Renå? 
– Jag har arbetat med affärssystem i tio år och kommer senast från Aspia, tidigare en del av PwC. Där höll jag på med digitalisering och automatisering av redovisning. I botten är jag civilekonom.

LÄS MER

Koppling till EuroCard – spara tid och pengar

Upp till 75 minuter. Så lång tid tar det för en medarbetare och företagets ekonomiavdelning att hantera en enda utläggsräkning manuellt. Med ett digitalt flöde kan ditt företag minska de administrativa kostnaderna för utlägg med 90 procent. Dessutom underlättas vardagen för konsulterna. Lösningen är att använda kopplingen mellan Rexor och Eurocard.

LÄS MER

Rexor – nu med integrerad dokumenthantering

Återsökning av dokument och mejl – oavsett om du är på kontoret eller befinner dig på resande fot. Mejl sparas, och bilagor till mejl kan sparas i separata mappar. Enkelt att använda egna Officemallar i mallhanteraren. Det är tre av fördelarna med att komplettera Rexor med effektiv och integrerad dokumenthantering.

LÄS MER

Fem frågor om Rexor på Forum4IT – och svaren

Givande samtal, rejält tryck i montern och fullsatt på seminariet. Så kan Forum4IT 2019 sammanfattas ur Rexors perspektiv. Och bäst av allt: ett stort intresse för hur Affärssystemet för konsulter kan hjälpa konsultföretag i Norden att spara tid och pengar. Nedan finner du svar på de fem vanligaste frågorna som besökarna ställde till Rexor på Sheraton Hotel i Stockholm.

LÄS MER

Rätt svar och vinnare i tävlingen på Forum 4IT

Andra generationen, Mobile First och Eurocard. Så lyder de tre rätta svaren i Rexors tävling på Forum 4IT 2019. Åtta vinnare får var sin högklassig minihögtalare från Blaupunkt.

Här är vinnarna i tävlingen (åtta först öppnade rätta svaren)

LÄS MER

Användardag i höst – boka in den 8 oktober

En heldag i Malmö med fokus på användarnas erfarenheter och upplevelser av Rexor. Det blir verklighet tisdagen den 8 oktober. Deltagandet är kostnadsfritt för dig som kund.

På programmet står bland annat presentation av Rexor 2, nya programfunktioner, modulvisningar, input på systemet, förslag till förbättringar, information om kopplingar och utvecklingsplaner. Lunch och middag ingår.

LÄS MER

Tack för att du besökte Rexor

”Det ska vara smidigt för våra konsulter att rapportera tid och utlägg i mobil och läsplatta.”
”Vi är fler bolag i vår koncern nu än när vi valde affärssystem. Därför behöver vi byta system.”
”Är det enkelt att koppla Rexor mot externa lösningar, såsom CRM-system?”

LÄS MER

PEPPOL är här – Rexor är redo

Stopp för pappersfakturor, skannade fakturor och fakturor som PDF-filer. Det gäller i offentlig sektor sedan den 1 april i år. Därmed är det bråttom att ställa om till e-faktura för de omkring 200 000 företagare i Sverige som har statliga verksamheter, kommuner eller landsting på kundlistan. Rexor erbjuder en inbyggd och smidig lösning.

LÄS MER

Rexor 2 presenteras på Forum 4IT

Den 21 maj är det dags. Då presenterar vi Rexor 2, den nya generationen av Rexor, på Forum 4IT i Stockholm. Kontakta oss så får du en fribiljett. Först till kvarn gäller.

Träffa Rexor och andra ledande leverantörer på Sveriges populäraste konferens och utställning av affärs-, lön-, tid- och HR-system.

LÄS MER

Rexor förstärker kapitalbasen och samarbetar med Danir

Rexor AB har genomfört en nyemission. Samtidigt inleder företaget ett samarbete med Danir, som bland annat äger Sigmakoncernen.

Rexor är affärssystemet för konsulter. Varje fönster, funktion och rutin är skapad för konsultföretagets behov.

– Rexor är byggt med spetsteknik och Born in the cloud. Nu lanserar vi den andra generationen av molnsystemet. Många konkurrenter har inte ens påbörjat den första, säger Stefan Widén, vd i Rexor AB.

LÄS MER

Nu kommer den perfekta stormen.

Och det handlar inte om önsketänkande från vår sida. Tre djupgående förändringar driver den höga förändringstakten inom IT-området: molnet, begreppet ”som tjänst” och vattendelaren transaktion kontra partnerskap.

LÄS MER

Rexor växer rekryterar Dahn Nilsson

Affärssystemet för konsulter rekryterar Dahn Nilsson, som har en doktorsexamen i fysik. Bland hans tidigare anställningar kan nämnas utvecklingsingenjör på Max Lab i Lund, gästprofessor på University of Illinois samt utvecklare på XOR och Visma. Nu har Dahn återvänt till Rexorfamiljen och vad han upplever som branschens mest spännande system. Vi välkomnar honom i gänget.

LÄS MER

Rexor håller föredrag på Forum4iT

”Vi kom fram till att inget system löste våra problem.”
Så beskriver Jonas Eborn, CFO på Modelon AB, resultatet av den första genomlysning av affärssystem som konsultföretaget gjorde 2013.
    

LÄS MER

Max Persson ny projektledare hos Rexor

Rexor forsätter att växa, senast med Max Persson som är en erfaren projektledare med stor erfarenhet av it-system från många olika branscher och med lång erfarenhet inom redovisning.

Max har arbetat mycket med integrationer mellan olika IT-system, t.ex. datalager, affärssystem, lönesystem, faktureringssystem, produktionssystem och synkronisering av databaser för mobila användare. Max har också goda programmeringskunskaper i SQL Server, JavaScript, C#.

LÄS MER

Rexor på Sundbomdagen 2017

Anmäl dig till Sundbomdagen och lyssna till Rexors föredrag ”affärssystemet för konsulter”.

LÄS MER

Rexor integreras med Silverbucket resursplanering

Silverbucket Oy och Rexor AB har enats om ett samarbete avseende försäljning av Silverbuckets resursplaneringssystem i Sverige. Rexor levererar Silverbucket SaaS service tillsammans med sitt eget affärssystem för konsulter. Produkterna är integrerade med varandra för att erbjuda en heltäckande operativ lösning för konsultorganisationer.

LÄS MER

Liman & Partners växlar upp till nya generationen Rexor/Saturnus

Advokatbyrån Liman & Partners grundades 1988 och är en byrå med särskild inriktning på affärsjuridik, entreprenadrätt samt fastighetsrätt och har varit kund hos Saturnus Advokatsystem sedan 1999.

LÄS MER

Ekonomi och Företag i Kista 12-13 oktober

Är du intresserad av affärssystem skall du komma till Rexors monter på Ekonomi och Företag i Kista 12-13 oktober. Vi kommer att visa och demonstrera vårt nya och svenskutvecklade system för konsulter och advokater (eller för alla tid- och projektintensiva företag). Nya Rexor bygger på en högre grad av automatisering, nya smarta funktioner, genomtänkt användargränssnitt och fungerar dessutom på alla sorters enheter.

LÄS MER

Sven Hattenhauer är ny säljchef på Rexor

Cirkeln sluts när Sven Hattenhauer börjar som säljchef på Rexor. Han har tidigare jobbat på både XOR och Visma tillsammans med Rexors vd Stefan Widén. Sven har ca 25 års erfarenhet från IT- och mjukvaruindustrin både som säljchef, konsult till tid- och projektintensiva företag och som vd (för konsultbolag).

LÄS MER

Rexor ställer ut på Projektverktygsdagen 27 maj i Stockholm

Rexor hjälper till att reda ut begreppen på Projektverktygsdagens årliga event för projektledare i alla branscher. Eventets syfte är att visa på framgångsmodeller för projekt och vikten av att välja rätt metod, modell och verktyg för uppgiften.

LÄS MER

Rexor Väst har flyttat till Lindholmen i Göteborg

Lindholmen Science Park och Chalmers Innovation är de absolut konsult-tätaste områdena i västra Sverige. Det är dessutom en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom transport, ICT och media. Idag arbetar, studerar, forskar eller bor här över 21 000 personer.

Det är väldigt stimulerande att finnas mitt i detta spännande kluster av företag, utbildning och ingenjörer, säger Ralph Nordling som är ansvarig på Göteborgskontoret.

LÄS MER

Rexor visar affärssystemet för konsulter på Sundbomdagen i Stockholm

Den 14 mars deltar Rexor på Sundbomdagen som är en dag med fokus på tid- och projektintensiva företag.  Du får chansen att uppleva det senaste inom affärssystem, styrning och processer. Tillsammans med företag som Deltek, Unit4, Visma, Xledger kommer Rexor att vara med och presentera lösningar och framtidsplaner.

LÄS MER

Boka in den 3 maj redan nu för Forum Affärssystem & HR 2016 i Göteborg

Träffa Rexor och andra ledande leverantörer på Sveriges populäraste konferens och utställning av affärs-, lön-, tid- och HR-system. 

Vi kommer att finnas i monter B5:6. Klockan 11.00 håller vd Stefan Widén ett föredrag med rubriken ”För konsulter, av konsulter – en presentation av affärssystemet Rexor”.  Är du intresserad har vi tillgång till ett begränsat antal rabatterade biljetter. Först till kvarn gäller.

LÄS MER

Rosengrens advokatbyrå valde Rexor/Saturnus till sin verksamhet

Rosengrens Advokatbyrå har 40 anställda, varav flertalet är jurister. Byråns fokus är affärsjuridik och de har kontor i Göteborg, Borås och Varberg.
 
Under 2015 har Rosengrens drivit en intern process med målet att finna ett advokatsystem som motsvarar byråns krav på effektivitet, tillgänglighet och användarvänlighet. Det har också varit viktigt att jobba smartare, både i form av sparad tid och att skapa en ökad tydlighet i det som görs på byrån.

LÄS MER

Rexor Affärssystem och Canon samarbetar inom informationshantering

Rexor gör det möjligt för konsulter att lägga mindre tid på administration tack vare en högre grad av automatisering, smarta funktioner, genomtänkt design och mobil funktionalitet.

Nu är det också integrerat med Canon ABs dokumentsystem Therefore™ som ger elektronisk åtkomst till information och dokument. Det innebär att anställda kan importera och integrera, dela och jämföra, lagra och hämta, samt distribuera och skriva ut.

LÄS MER

Sweger advokatbyrå väljer Rexor/Saturnus

Sweger har valt Rexor/Saturnus som leverantör av deras advokatsystem. Avtalet är ett resultat av en noggrann upphandling där man bl.a. bedömde förmåga till helhetslösning, flexibilitet och kunnig partner.

Sweger advokatbyrå arbetar med familjerätt, internationell privat- och familjerätt, brottmål och socialrätt. Samtliga anställda är kvinnor.

LÄS MER

Hurtig & Partners bryter ny is med Rexor/Saturnus

Hurtig & Partners är en advokatbyrå som företrädesvis arbetar med brottmål. De har ett tjugotal anställda och finns i Göteborg, Stockholm, Borås och Uddevalla.

De vill kunna registrera tid via mobil eller surfplatta samt få ökad tillgång till information och dokument som rör deras ärenden. Ett annat önskemål är att införa ett system som har integrering mellan fakturering och reskontra.

LÄS MER

Lindahl goes mobile

Lindahl är Sveriges tredje störta advokatbyrå och har som en av de första byråerna i landet implementerat ett mobilt gränssnitt till sitt advokatsystem.

Som advokat är man ofta på språng och arbetar från flera ställen, t.ex. hemifrån, i rätten, sommarhuset, flygplatsen vilket gör att det går en hel del tid mellan utfört arbete och tidrapportering.

LÄS MER