Nyhetsarkiv

Rexor förstärker kapitalbasen och samarbetar med Danir

Rexor AB har genomfört en nyemission. Samtidigt inleder företaget ett samarbete med Danir, som bland annat äger Sigmakoncernen.

Rexor är affärssystemet för konsulter. Varje fönster, funktion och rutin är skapad för konsultföretagets behov.

– Rexor är byggt med spetsteknik och Born in the cloud. Nu lanserar vi den andra generationen av molnsystemet. Många konkurrenter har inte ens påbörjat den första, säger Stefan Widén, vd i Rexor AB.

Nyemissionen är på närmare 18 miljoner kronor. Danir, moderbolaget i Sigmakoncernen, och ledande personer i Danir och Sigmakoncernen köper nära 19 procent av Rexor. Flera andra investerare förvärvar också aktier i bolaget. Stefan Widén kvarstår som majoritetsägare.

– Vi har investerat i Rexor eftersom vi tror mycket på bolaget och dess ledning. Rexor är med sina moderna, mobila och molnbaserade lösningar en nytänkande och proaktiv aktör på marknaden för affärssystem som riktar sig mot konsultföretag. Vi ser fram emot att få delta i bolagets fortsatta resa, säger Niclas Lundin, CFO på Danir.

Danir är ägare till Sigma – ett av de större konsultföretagen i Sverige, med närmare 4 400 anställda. Danir ägs av familjen Dan Olofsson.

– Denna kunskap och erfarenhet när det gäller digitalisering av stora konsultföretag vill vi gärna ta del av. På så sätt blir Rexor ännu bättre på att ta sig an större kunder med komplexa behov, säger Stefan Widén.

Vad är nästa steg för Rexor?

– Nu stärker vi sälj- och leveranskapaciteten på den svenska marknaden. Dessutom höjer vi tempot i arbetet med att utveckla den andra generationen av Rexor. Målet är att bli nummer ett i Norden i kategorin affärssystem som riktar sig mot konsultföretag med komplexa behov, säger Stefan Widén.