Nyhetsarkiv

Tunga advokatbyråer valde Rexor/Saturnus

Advokatfirman Foyen och Trägårdh Advokatbyrå. Det är två av ett stort antal advokatbyråer som har valt Rexor/Saturnus under det gångna året. Driftstart för Foyen och Trägårdh sker i början av 2022.
 
Advokatfirman Foyen grundades 1987 och har ett hundratal medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

– En rejäl fjäder i hatten för oss. Det här visar tydligt att systemet lever upp även till större advokatbyråers behov och önskemål på 2020-talet, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

I den senaste utvärderingen av svenska advokatbyråer rankar det brittiska forskningsföretaget Legal 500 Foyen som nummer 1 inom energi och nummer 2 inom entreprenad och miljö.

– Utöver ”Top Tier Firm” är Foyen högt rankad även inom offentlig upphandling och rekommenderad inom fastighet, it och telekom samt commercial, corporate och M&A.

Både advokater och civilekonomer

Trägårdh Advokatbyrå finns i Malmö och Lund. Inriktningen är affärsjuridik.

– Flera av Trägårdhs affärsjurister är både advokater och civilekonomer, med erfarenhet från en mängd olika branscher – exempelvis som företagsledare och affärsutvecklare, säger Stefan Widén.

Trägårdh har valt att dra nytta av det mesta som Rexor/Saturnus erbjuder.

– Det handlar om tid/ärendehantering, konkursredovisning, ekonomi, dokumenthantering, samt kopplingar till lönesystemet, E-faktura och betalkort.

Ett av Trägårdhs mer profilerade områden, och som gjort byrån känd i Skåne även utanför advokatbranschen, är konkursförvaltning och företagsrekonstruktioner.

De meriterade konkursförvaltarna hanterar varje år en stor mängd konkurser. Arbetet bedrivs i samarbete med en expertgrupp av handläggare.

– Byråns insolvensrättsliga kompetensgrupp erbjuder rådgivning till företag. Målet är vända kris till framgång genom att stödja företagsledningen – informellt eller genom ett mer formellt förfarande såsom rekonstruktion, säger Stefan Widén.