Om oss

”Idén bakom Rexor kan sammanfattas med fyra ord: för konsulter – av konsulter.”

Stefan Widén, entreprenör

Om-oss-bild-2.jpg

Historik

Bakom Rexor står samma grupp eldsjälar som var med och tog fram XOR Compact*, sju gånger i rad utsett till ”Bäst i test” av fackpressen, XOR Control*, storföretagens favorit bland ekonomisystem, och PX Control*, systemet för effektiv tid- och projektredovisning. Nedan finner du milstolparna på vår resa från XOR till Rexor.

Året är 1990. Några entusiaster utvecklar XOR – ett av världens första Windowsbaserade affärssystem. XOR är så nyskapande att Microsofts grundare Bill Gates kommer till Sverige för att ta reda på vad entreprenören Stefan Widén, systemarkitekten Ronny Olsson och de andra i gruppen håller på med. 

Ryktet om XORs fördelar sprider sig snabbt på marknaden. Det dröjer inte länge förrän XOR Compact har fler än 20 000 företagskunder. Och XOR Control blir snabbt storföretagens favorit bland ekonomisystem. Totalt har XORs produkter omkring 80 000 användare.

Ett par år in på det nya millenniet rankas XOR Group som ett av de främsta mjukvaruföretagen i Europa, med fokus på ekonomisystem och Microsoft-teknologi. Omsättningen är omkring 140 miljoner kronor och resultatet runt tio miljoner. XOR Group har omkring 115 anställda. Framgångarna går inte marknadsledaren spårlöst förbi. År 2004 köper Visma företaget. 

Fem år senare bestämmer sig eldsjälarna bakom XOR för att starta eget. Målet är att skapa Rexor – den fjärde generationens affärssystem. Den tydliga öppningen på marknaden sätter kursen för det systemet: Affärssystemet för konsulter. 

* XOR Compact och XOR Control ägs idag av Visma och heter numera Visma Compact, Visma Control och Visma PX Control.