Nyhetsarkiv

Liman & Partners växlar upp till nya generationen Rexor/Saturnus

Advokatbyrån Liman & Partners grundades 1988 och är en byrå med särskild inriktning på affärsjuridik, entreprenadrätt samt fastighetsrätt och har varit kund hos Saturnus Advokatsystem sedan 1999.

Tidigt i höstas bestämde de sig för att byta ut sin gamla Windowsmiljö till en framtidsäker molnplattform. En starkt bidragande orsak var att Liman & Partners  hade en föråldrad teknikplattform som krävde investering i både mjuk- och hårdvara. Efter att ha övervägt olika alternativ bestämde de sig för att uppgradera till nya Rexor/Saturnus eftersom det inte kräver någon egen hårdvara eller uppgraderingar av teknikplattform, tjänsten är tillgänglig dygnet runt via ”molnet”.

”Nya Rexor/Saturnus erbjuder en helhetslösning från tidredovisning till huvudbok. Dessutom kan våra jurister välja mellan PC och Mac plus att systemet också är tillgängligt via mobil och läsplatta”, säger Fredrik Reveman, advokat och partner vid Advokatfirman Liman & Partners.

Att byta system på en advokatbyrå innebär framförallt konvertering och migrering av en stor mängd data och i Liman & Partners fall ca 6000 ärenden och hundratusentals transaktioner. Tillsammans med Rexor bildades en projektgrupp vars huvudsakliga uppgift var att säkerställa att all information i Windows-versionen följde med i uppgraderingen. Samtidigt som Liman & partner passade på att rensa ut en hel del gammal och obsolet information.

”Överlag gick implementeringen över förväntan och vi är mycket nöjda med Nya Rexor/Saturnus och den support vi fick genom hela projektet. Vi stängde ner gamla Saturnus en fredag förmiddag och på måndag när vi kom till kontoret var Nya Rexor/Saturnus i full drift. Skulle vi gjort något annorlunda hade det varit att försöka få mer tid över innan driftstart att verkligen testa och lära oss systemet. Vi hade inte den möjligheten på grund av hög arbetsbelastning men det gick bra i alla fall”, fortsätter Fredrik.

Nästa steg är att under hösten koppla på fler rapporter samt se över de automatiska flödena och anpassa dem ännu bättre till verksamheten.

Efterfrågan på nya generationen Rexor/Saturnus är stor och det finns ett hundratal advokatbyråer i Sverige som överväger en uppgradering kommande 12-18 månaderna”, säger Patic Fält projektledare på Saturnus Advokatsystem.