Nyhetsarkiv

Årets advokatbyrå och vinnande arkitektkontor – två av tiotalet nya kunder under våren

Konsultföretag i framkant vill ha ett affärssystem i frontlinjen. Advokatbyrån Fylgia och arkitektkontoret Krook & Tjäder är två av de kunskapsföretag som valde Rexorgruppen under våren.

Runt hälften av de nya kunderna kommer från advokatbranschen. Trettio procent är arkitektbyråer och övriga tjugo procent är teknikkonsulter. Samtliga nya kunder inom det juridiska området tillhör Sveriges 100 största advokatbyråer.

– Det är ett tydligt besked om att vi är på rätt väg, eftersom det är väl känt att framgångsrika företag vill samarbeta med andra vassa specialister, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

En annan orsak till det ökade försäljningstrycket är att marknaden börjar se en tillvaro efter pandemin.

– Hjulen i näringslivet har börjat rulla igen.

Dokumenterade vinnare

Krook & Tjäder är, med en omsättning på 270 miljoner kronor (2019), ett av Sveriges största arkitektkontor. Företaget finns i Göteborg, Malmö, Stockholm, Halmstad, Borås, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo.

Krook & Tjäder har under de senaste åren vunnit ett stort antal tävlingar som gäller prestigeuppdrag.

– Nytt stationshus i Göteborg, 7 700 kvadratmeter bostäder i Kinna och Jägersro Hästcenter i Malmö är tre exempel på tävlingar där Krook & Tjäder har kommit överst på prispallen.

Fylgia finns i Stockholm och arbetar med affärsjuridik. Förra året utsågs Fylgia till Årets advokatbyrå i kategorin omsättning 90–199 miljoner kronor.

– Det var fjärde gången Fylgia fick denna utmärkelse, säger Stefan Widén.

Molnet regerar

En tydlig tendens på marknaden är att molnsystem dominerar totalt när det gäller nyförsäljning.

– Det har varit på gång i flera år, men nu ser vi hur efterfrågan på smarta, digitala lösningar inom ekonomi och administration växer starkt. En faktor som har drivit på utvecklingen är det kraftigt ökande hemarbetet sedan våren 2020.

Upphandlingskonsulter som Rexor har varit i kontakt med bekräftar trenden: molnet i allmänhet och tvättäkta molnsystem i synnerhet regerar när det gäller nya affärssystem.

– I stort sett inga affärer görs när det gäller lokalt installerade system (on premises). Det är vad jag och kollegerna hör från flera olika håll.

En annan tydlig tendens på marknaden är att kunderna efterfrågar fokuserade system som kan ta sig an de utmaningar och behov som finns i en viss bransch.

– Eran med affärssystem som försöker att vara allt för alla är över.

Nu är det specialister som gäller.

– Rexors tydliga fokus på konsulter och Saturnus inriktning mot advokatbyråer går hand i hand med denna utveckling, säger Stefan Widén.