Nyhetsarkiv

Teknikkonsult med rötter från Nobel valde Rexor

Nitro Consult, ett av Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag, samarbetar med affärssystemet för konsulter. Teknikkonsulten härstammar från den expertis kring bergsprängning som grundlades av Alfred Nobel.

Nitro Consult erbjuder tekniska konsulttjänster som förebygger risker vid arbete i berg och mark – och som hjälper kundernas produktion i praktiken. Fokus ligger på byggverksamheter som skapar vibration och buller, såsom sprängning, pålning, spontning, schaktning och packning.

– Det är verksamheter som medför påverkan på miljö, byggnader, instrument och annan känslig utrustning. Nitro Nobel gör dessa projekt säkrare, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

 

Smart integration ger flexibilitet

Nitro Consults mätapplikation samlar data kring exempelvis buller och vibrationer. 

– Vi kopplade ihop den med Rexor via vårt rest-API, säger Jakob Strasser, integrationsspecialist på Rexor. 

Lösningen innebär att kostnader för olika mätningar räknas ut av Nitro Consults system. Därefter förs dessa kostnader över till önskade projekt och används som underlag vid fakturering – något som kan ske när som helst under månaden. 

– Tidigare fick företagets medarbetare vänta på nästa månadskörning. Det ledde till problem för projekt som avslutades före ett månadsskifte. 

Nitro Consult bildades 1969 och är verksamt både i Sverige och utomlands. Företaget omsätter drygt 140 miljoner kronor och har nio kontor runt om i Sverige. Huvudkontoret finns i Stockholm.

– Nitro Consult har ett 90-tal experter som täcker alla aspekter av sprängning inom anläggning, gruvdrift och rivning. 

Bland de projekt som Nitro Consult har medverkat i på senare år kan nämnas Förbifart Stockholm och Järvaprojektet.

 

Kraftfullt affärsstöd i molnet

Nitro Consult är långt ifrån det enda konsultföretag som har upptäckt fördelarna med ett modernt och kraftfullt affärsstöd i molnet. Det har lett till att Rexorgruppen växer rejält – med mer än 75 procent i år.

– Under de senaste tolv månaderna har flera välkända varumärken valt att samarbeta med oss och vårt systerföretag Saturnus, säger Stefan Widén. 

Bland dessa kan nämnas Bengt Dahlgren, Krook & Tjäder, Aptio Group (Sigmakoncernen) samt advokatbyråerna Lindahl, Foyen, Fylgia och Trägårdh.

– Nu fortsätter vi resan mot att bli Sveriges mest uppskattade affärssystem för konsultföretag.