Nyhetsarkiv

Rexor samarbetar med redovisningsjätte

Affärssystemet för konsulter har inlett ett samarbete med Aspia – en av Sveriges största redovisningsbyråer. Aspia har nära 1100 anställda och finns på 55 platser i Sverige. Företaget har även kontor i Norge och Finland.

Aspia har hög kompetens inom redovisning, löneadministration och skatterådgivning. Omsättningen är cirka 1,2 miljarder kronor (2021).

– Mycket glädjande och inspirerande – inte minst eftersom Aspia är ett av Sveriges största och mest välrenommerade företag inom outsourcing av redovisning och lön, säger Stefan Widén, vd för Rexorgruppen.

– Fler och fler konsultföretag med komplexa behov efterfrågar ett helintegrerat affärssystem som hanterar upparbetad tid. Rexor ger oss nya möjligheter att hjälpa och bistå dessa företag, säger Pontus Falck, kundansvarig på Aspia.

Konsultföretag med egen ekonomiavdelning. Det har varit Rexors primära målgrupp sedan starten.

– Så kommer det att vara även framöver. Samtidigt får vi ett stort antal förfrågningar från konsultföretag som har valt att outsourca sina ekonomifunktioner. Från och med nu kan vi tillsammans med Aspia även ge dessa kunder ett starkt erbjudande, säger Stefan Widén.

– Genom Aspia får vi och våra kunder också tillgång till kompetens och erfarenhet kring automatiserad redovisning.

Två företag – samma filosofi

Samarbetet med Aspia innebär flera nya funktioner, såsom koppling till lönesystemet Flex, automatiserad inkasso via företaget Waya, nya rapporter samt rollen redovisningskonsult i Rexor.

– Det har konsultföretag konkret nytta av.

Genom automatiserade flöden i Rexor får Aspias kunder olika påminnelser.

– Det kan handla om att attestera en leverantörsfaktura, godkänna fakturaunderlag eller redovisa tid.  

Resten ordnar Aspia.

– Dessutom får kunderna en tydlig överblick över företagets ekonomi vid varje månadsbokslut.

Rexor och Aspia har samma filosofi när det gäller kundnytta.

– Vi är båda övertygade om att konsultföretag vill lägga maximalt med tid och energi på det som medarbetarna är specialister på och brinner för – och minimalt med tid på administration, säger Stefan Widén.